Off-road rijden is leuk! Maar met een camper zit je dan gauw vast. Een fourwheeldrive als een Jeep, Landrover of Mercedes G-klasse zou fijn zijn maar dan moet je die weer ombouwen tot camper of genoegen nemen met een daktent.

Een Dodge, Toyota, Ford of Mercedes Pick-Up truck met een losse woonunit kan ook maar het zijn geen echte campers. Gelukkig zijn er 4×4 Campers die je rijklaar de showroom uit kan rijden.

Meteen HET topmodel, de Hymer Venture S

Hightech, zonnepanelen, slimme app voor bediening allerlei accessoires maar ook voor het instellen van de vering en een interieur dat meer op een lounge met keuken lijkt. Oh ja, gebouwd op een Mercedes 4×4 Sprinter. Super luxe en zeer degelijke 4×4 eigenschappen. De prijs van deze Hymer Venture S in net zo ongelooflijk! Vanaf € 256.340,-! Daar kan je eventueel ook 2 Porsches voor kopen of een villa in Spanje.

HYMER Grand Canyon S CrossOver

Voor een ton minder koop je de HYMER Grand Canyon S CrossOver. Een ‘gewone’ 4×4 buscamper maar wel met de klasse van Hymer afgewerkt. Prijs vanaf € 153.440.

Bürstner Campeo 4×4

Op basis van een 4×4 Citroen/Fiat bestelbus levert Bürstner de Campeo 4×4. Voor veel camperaars een bekende allrounder die dus ook met een 4×4 chassis te koop is voor een bedrag vanaf € 86.400.

De standaard. De Volkswagen California 6.1 Ocean Edition

Waar het allemaal mee begon! De Volkswagen California 6.1 Ocean Edition is een versie met hedendaagse luxe en 4×4 aandrijving. Staat wel minder hoog op z’n poten als de Hymer en Burstner modellen. Prijs vanaf € 106.378,-.

Vergelijkbaar. De Mercedes Marco Polo en Ford Nugget

Vergelijkbaar met de Volkswagen Westfalia zijn de Mercedes Marco Polo en Ford Nugget.

De nieuwste Marco Polo is via via bij camperbedrijven in Nederland te koop.

De Ford Nugget heeft een onverwachte handige indeling! Wordt niet officieel door Ford als 4×4 geleverd maar door een externe Duitse partij

Maar al deze campers zijn ook gebruikt te vinden!!

In Nederland niet echt via de normale autosites maar bijvoorbeeld via:

Of kijk eens heel internationaal via AutoScout Internationaal. Vooral in Duitsland zijn heel veel campers te koop en zonder BPM veel goedkoper dan in Nederland. Bij invoer wel weer BPM maar minder dan nieuw.