Een laptoptas of een ander soort tas voor naar je werk is het mooist alsof je hem al jaren hebt. Dus niet zo’n glimmende aktetas maar een nonchalante werktas van versleten leer. Helaas kom je die weinig tegen maar je kan ze ook zelf een versleten leren tas maken!

Laptoptas, aktetas kopen

Een voorbeeld is de 15″ Barbarossa Ruvido Laptoptas. Deze heeft een stoere uitstraling door het ruige leer en vakken op de voorkant. De aktetas heeft 2 compartimenten. Het voorste vak en heeft voldoende plaats voor A4-formaat documenten en een goede lunch. Het achterste vak beschikt over een 15” laptopvak. Daarnaast zijn kleine eigendommen eenvoudig op te bergen in de voorvakken of het ritsvak aan de achterzijde.

Aktetas, laptoptas ok! Maar dan een maatje kleiner

Zelf hou ik meer van een kleinere werktas in dat ruige leer, maar die zijn helaas nauwelijks te vinden. Bijvoorbeeld de 14 inch Plevier Tacan Leren Laptoptas komt zeker in de buurt maar dan moet je zelf voor het ruige uiterlijk zorgen. Een leuk budget alternatief is de wel verweerde 13 inch OnceDoce Toledo R13. Alleen vraag ik me af of het echt leer is.

Aktetas of Laptoptas van leer en zelf ruig / verweerd maken

Dat kan! Start met een goedkope laptoptas van bijvoorbeeld Bol.com. De tas moet wel van echt leer zijn! Om de tas mooi verweerd te krijgen moet je eerst beschermende waslaag eraf krijgen:

Opruwen, ruig maken of verweerd maken van je laptoptas

Opruwen, ruig maken of verweerd maken laptoptas is de volgende stap. Dat kan door:

LET OP! Dit is natuurlijk geen garantie dat het eindresultaat is zoals jij het wil. Je kan het leer beschadigen! Test de techniek op een onopvallende plek van het voorwerp, voordat je de rest van het leer behandelt.

Deze tips met duidelijke omschrijving staan uitgebreid op WikiHow!!!