Dat hangt af van persoonlijke voorkeur en huidtype. Nat scheren met scheerschuim of -gel kan helpen om de huid te hydrateren en irritatie te verminderen. Het zorgt ook voor een gladder scheerresultaat. Droog scheren met een elektrisch scheerapparaat is handig en snel, maar kan soms leiden tot meer huidirritatie. Het is belangrijk om te experimenteren en te ontdekken welke methode het beste werkt voor jouw huid.

Dat je met die vraag zit betekent dat je niet super tevreden bent hoe je nu scheert.

Het gaat er eigenlijk niet om of nat scheren of droog scheren het beste is maar om hoeveel tijd je hebt en om de hoeveel dagen je scheert.

Scheer je dagelijks?

Als je dagelijks scheert en je wil snel klaar zijn met scheren, doe het dan droog met een scheerapparaat. Dat kan met een goedkope Philishave of Braun.

Wil je het beste resultaat dan kan je ook een duurdere Philishave nemen die ook nat, elektrisch, kan scheren. Duurt iets langer maar je hebt elke dag een egaal gladde huid.

Scheer je om de paar dagen?

Dan zijn je baardstoppels al wat langer. Dan kan het droog elektrisch, maar het is vaak wat pijnlijker, vooral als de stoppels wat langer/zachter zijn. Ook is het resultaat vaak niet egaal. Nat en elektrisch is omdat je geen zicht hebt op wat de langere haren zijn niet aan te raden.

Om de paar dagen nat scheren?

Het voordeel van om de paar dagen nat te scheren is dat het je ‘s ochtends maar ook ‘s avonds kan doen. Nat scheren duurt gewoon wat langer en vooral als je het combineert met lichaam scheren heb je ‘s avonds wat meer tijd.

Conclusie

Scheer je dagelijks en wil je snel scheren doe dat elektrisch. Scheer je je om de paar dagen dan kan het beide maar kan nat scheren je een prettiger gevoel geven.

Gerelateerd bericht